Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn de bekendste en oudste vormen van tandtechnische hulpmiddelen. Een tand bestaat uit een wortel, die in het kaakbot is verankerd en een kroon, het zichtbare deel. Een synthetische kroon is precies hetzelfde.
Een brug is twee of meer kronen die met elkaar verbonden zijn. Het kan zijn dat een brug bestaat een natuurlijke tand in het midden heeft, geflankeerd door twee kunstmatige tanden.

Redenen tanduitval

Er zijn diverse redenen waarom uw tanden kunnen uitvallen. Een ongeval, slechte verzorging, een zwak gebit of een wortelkanaalbehandeling. In dit soort gevallen kan het noodzakelijk zijn om te kiezen voor een kroon of brug.

Ik vind mijn gebit niet mooi, kan ik dan ook kronen plaatsen?

In sommige gevallen kunnen esthetische overwegingen een rol spelen, omdat een gebit niet alleen een praktische maar ook een uiterlijke functie heeft. Daarom kunt u altijd overwegen om een of meerdere tanden of kiezen van kronen te voorzien.

Het plaatsen van een kroon of brug

Om een kunstmatige kroon goed te kunnen plaatsen wordt de bestaande tand of kies beslepen, zodat de nieuwe kroon er op kan worden geplaatst. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat de kroon of brug losraakt of afbreekt.

Valt het niet op, een nieuwe kroon?

De kleur en vorm van tanden en kiezen zijn van elk mens anders. Daarom wordt veel aandacht besteed aan kleurbepaling. Met behulp van kleurensetjes bepaalt men hoe de kroon eruit komt te zien. De vorm van de kroon wordt bepaald aan de hand van de rest van uw gebit.

Ons laboratorium

Binnen ons laboratorium vervaardigen wij verschillende kroon- en brugwerkconstructies die toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Door innovaties in de tandtechniek, en zeker ook op het gebied van kronen en bruggen, zijn er diverse nieuwe producten op de markt gekomen om esthetiek en kwaliteit te verbeteren. De vele mogelijkheden die het laboratorium kent om verschillende oplossingen te bieden voor problemen, zijn hieronder aangegeven.